Glutenfria LCHF langos! ⭐⭐⭐⭐⭐
Ikväll kände jag ett såntdär extremt sug efter skaldjur och det är inte ofta, men ibland så kan jag faktiskt låta mig själv äta lite skaldjur.
Vill du ha mitt recept på veganska langos, så skriv gärna en rad i kommentarerna.
Jag har så många LCHF recept som jag så gärna delar med er, så skriv gärna vad ni önskar så att jag vet 🤗
Receptet är för 2 personer.
Langosarna är mycket mättande och det räcker med en för att få ordentlig matkoma. 🤣

- Bästa LCHF "Langosarna"!
- 200 g riven ost
- 2 msk färskost
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- Rapsolja att fritera i
Pensling
- 2 msk Olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 tsk salt

- Topping
- Pressa 1 vitlöksklyfta i 2 msk olja, tillsätt 1 tsk salt o blanda ihop för pensling. Innan du garnerar.
- 200 g handskalade räkor
- 2 dl crème fraiche
- 1 rödlök
- 1 knippe dill
- 1 knippe gräslök
- 1 burk Rom (jag tog vegansk)

- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
- Smält osten tillsammans med färskosten i mikron eller i en kastrull.
- Blanda samman med resten av ingredienserna tills det blivit en jämn deg.
- Bred ut en langos per portion på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
- Hetta upp en stekpanna med mycket olja till cirka 180 grader. Fritera "langosarna" tills de fått en fin färg på båda sidorna. Lägg dem på ett fat med hushållspapper på och låt de svalna något.
- Pensla ovansidan med olivolja+vitlök och toppa med valfria tillbehör.
- Servera direkt