LCHF/VEGAN BRÖD
Bröd
Många undrar över det här med bröd. Dels kan man inte äta bröd med LCHF och dels kan man inte äta bröd som vegan eftersom de innehåller ägg/mjölk etc.. Eller?
Jo. Faktum är att det GÅR att göra LCHF/VEGANSKT bröd! Men man får baka det själv :) Här är ett recept som är supergott och fröigt som jag stulit från en jättefin blogg ni borde spana in, som heter nillaskitchen.com tyvärr är hon varken lchf eller vegan men just detta recept är det!
Observera att bröd är ett så-kallat "treat food" och bör ätas med måtta (exempelvis på helgmorgnar) om du siktar på en hållbar viktnedgång

Recept (ca 8 små bullar)
STEG 1
- 30 g (3 msk) psylliumfrön (hela frön)
- 50 g (0,5 dl) linfrön (hela frön men det går bra med krossade)
- 65 g (1 dl) solroskärnor
- 60 g (1 dl) pumpakärnor
- 450 g (5 dl) kallt vatten
- 50 g (0,5 dl) Chiafrön
- Salt 1 tsk
- Stevia 1 tsk
Gör så här:
-Mät upp alla ingredienser under STEG 1 i en bunke. Låt stå 1 timme.

STEG 2
- 85 g (1,5 dl) kokosmjöl
- 10 g (1 msk) fiberhusk
- 1 msk bakpulver
- 1 krm salt
Valfritt:½-1 dl gojibär eller russin
Gör så här:
- Värm ugnen till 225°C.
- Blanda alla torra ingredienser för sig under STEG 2.
- Sikta i de torra ingredienserna i frö- och vattengelén från STEG 1. Börja blanda ihop direkt.
- Blanda väl i ett par minuter med en slev och låt stå och svälla i ca 15 min.
- Forma 7-8 bullar med fuktade händer och placera ut på på bakplåtspapper på en plåt.
- Grädda i ca 30-35 min tills att bullarna fått en lätt gyllene färg. Släpp ut lite ånga ur ugnen ett par gånger under tiden bullarna gräddas.
- Låt bröden sedan SVALNA HELT innan du skär i dom.
Källa: