Snabbt snacks!
Ibland sätter suget efter salt in och då är det klokt att mätta det. Många som äter low carb får lätt brist på natrium i blodet. Detta kan trigga biverkningar i form av kallsvettigar, yrsel eller kramper i benen under natten.




När jag blir sugen på salt ofta på kvällskvisten brukar jag rosta valnötter. Anledningen till att jag rostar dem själv är att många färdigrostade nötter i butik ofta har andra tillsatser som t.ex socker eller konserveringsmedel etc.
Ta alltid för vana att läsa på samtliga livsmedel du köper i butik exakt hur mycket kolhydrater livsmedlet innehåller.
Många gånger blir man väldigt förvånad över livsmedel i butik som naturligt sett inte borde ha så mycket kolhydrater i sig men som helt plötsligt innehåller mer kolisar än de borde. Detta är för att många matföretag förädlar och tillreder sina livsmedel i olika processer för att de exempelvis ska hålla längre i butikshyllan eller helt enkelt passa konsumenternas smaklökarna bättre.
Dessa processer är sällan positiva för oss som håller en viss kost för hälsans skull. Detta skiftar även från märke till märke. Allt beror på vad just de företaget tillsatt i sin beredning av livsmedlet.
Därför köper jag alltid naturella nötter och om jag exempelvis vill rosta dem gör jag det själv hemma.
Ta gärna en titt nästa gång du handlar och jag lovar att du kommer bli förvånad när du läser på hur mycket det skiftar i näringsinmehåll (framför allt kolhydrater) mellan samma nötter mellan olika märken. Passa också på att läsa ingrediensförteckningarna.
Man blir förvånad hur mycket mer som tillsätts i en påse med vanliga nötter från vissa märken.
Med naturella nötter kommer man långt!
Billigt o enkelt snacks när saltsuget sätter in.

Ovan delar jag en bild på nötternas olika kolhydratsinehåll från bäst åt vänster till sämst åt höger.
Källa:
https://www.dietdoctor.com/se/lchf/notter
Nötter ska såklart ses som just godis. Så ät med måtta.

50 g naturella valnötter

Rosta i extra Virgin olive olja eller annan valfri olja

Ca 3 min medium värme eller tills de fått fin rostad färg. Salta/krydda och klart!